Prodaja

Notranjsko - kraška - Postojna - Postojna

Poslovni prostor · Hotel · 2763.6 m2 · 1985

6.300.000 €

Splošno

 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Poslovni prostor
 • Tip nepremičnine: Hotel
 • Velikost (bruto): 2763.6 m2
 • Parcela: 71180 m2
 • Zgrajeno: 1985
 • Stanje: Vzdrževano
 • Regija: Notranjsko - kraška
 • Občina: Postojna
 • Šifra: PPP1482

Opis

RESNIČNO IZJEMNO REDKA priložnost za nakup delujočega dobro utečenega avtokampa sredi gozda v površini 71.180 m2, z 24 hišicami, dvema sanitarnima blokoma, bazenom, recepcijo in restavracijo. Sredi kampa je vhod v Pivko jamo, za katero ima koncesijo drugo podjetje.

Ogled internetne strani kampa http://camping-postojna.com/

Avtokamp Pivka jama je lociran na ustaljeni turistični poti med EU državami in morjem, med Postojnsko jamo s 1.000.000 obiskovalci letno in Predjamskim gradom s 500.000 obiskovalci letno. V oglaševanje in marketing je lastnik vlagal zelo malo in bi z minimalnim naporom lahko kvalitete storitve in dobiček spravili na še višji nivo. Kamp je v sezoni skoraj 100% zaseden, na dan sprejme do 600 obiskovalcev. Ob nočitvah svojim gostom nudijo tudi prehrano v veliki restavraciji z več jedilnicami, zunanjimi terasami in prostorom pri šanku. 

Po kampu je razporejenih 24 zidanih hišic v izmeri po cca 52 m2 (skupna površina hišic je 1248 m2) in imajo skupaj skoraj 100 ležišč, hišice so opremljene s kuhinjo, kopalnico in wc-jem, dnevnim prostorom in spalnico v mansardi ter parkirnim prostorom pred hišico, kjer je pod senco iglavcev in listavcev prijetno posedati in se zabavati v svežem gozdnem zraku. Kamp ima igrišča za košarko, tenis, namizni tenis, odbojko v mivki, balinanje, izposoja koles, v bližini tudi jahanje ipd. 

V središči kampa je večji plato z bazenom, ki ima nizek nivo vode tako, da ni potrebno imeti reševalca iz vode. 

V kampu sta dva sanitarna bloka starejši iz leta 1975, v izmeri 112,5 m2 in novejši iz leta 1985 v izmeri 335,2 m2, ki imata ločene sanitarije in tuše, kopalnice za moške in ženske, pralnice, kuhinjske prostore za kuhanje, pomivalna korita ipd.

Po celotni površini kampa so razporejena šotorišča in prostori za avtodome, poti so asfaltirane. Na vhodu v kamp je zapornica, kamp je v celoti ograjen, recepcija je letnik 1985, v izmeri 63,2 m2, ima prostor za receptorja in dve pisarni.

Ob recepciji je še kompleks restavracije iz leta 1985 v izmeri 1004,7 m2 z več jedilnicami (160 sedeži), šankom, veliko v celoti opremljeno in delujočo kuhinjo z vsemi po HACCP potrebnimi ločenimi hladilnicami, prostori za pripravo hrane, pomivalnimi koriti ipd. Objekt ima več ločenih skladišč, sanitarij in vse potrebno za brezhibno delovanje restavracije. Na zunanjih terasah je še 160 sedežev.

Vsi objekti v kampu so dobro vzdrževani in v funkciji.

V bližini kampa so izjemne in neponovljive naravne znamenitosti, Postojnska jama, Predjamski grad, Rakov Škocjan-mali in veliko most, jame ipd. Območje je v tujini znano tudi kot odlična kombinacija narave, gozda in gozdnih energij ter kot odlična izhodiščna točka za izlete po Sloveniji vse do morja in nazaj. Kamp je na seznamih različnih kamp združenj v tujini.

V kampu je veliko vračajočih se gostov, tranzitnih gostov, imajo tudi pavšalne goste velike ljubitelje narave in energije tamkajšnjega okolja, ki najamejo hiške tudi za daljše obdobje. Za obratovanje je potrebno imeti v nizki sezoni 5 ljudi, v visoki sezoni 18 ljudi.

Restavracija ustvarja v sezoni lep donos saj je popolnoma zasedena z gosti kampa. Kamp pozimi ne obratuje. Ogrevanje restavracije je na kurilno olje, tople vode v sanitarnem bloku pa na plin.

Lepa priložnost za podjetnika, ki ve kaj pomeni ekskluzivnost-monopol na določenem področju. Lokacija zaradi svoje enkratnosti in neizkoriščenih možnosti ponuja ogromno prostora za razvoj. Zdajšnji lastnik zaradi svoje starosti in zaključevanja kariere brez prevzemnika ni veliko vlagal v trženje in promocijo ter v promoviranje mogočih dejavnosti. Direktor kampa, ki vodi in organizira celotno poslovanje kampa, pozna tehnične karakteristike in ima vse komercialne povezave z agencijami, je do upokojitve čez nekaj let, pripravljen voditi kamp tudi za novega lastnika, kar pomeni neko varnost in kontinuiteto poslovanja.

Pogoj prodajalca je, da kupec plača 2% davek na promet nepremičnin. Nepremičnina je v EKSKLUZIVNI prodaji pri agenciji zato stranke opozarjamo naj na objekt nikakor ne hodijo nenapovedane in brez spremstva agencije ter naj ne vznemirajo gostov, zaposlenih ali lastnika, prodaja-nakup nepremičnine brez agencije ni mogoča.

Lastnosti

 • Dodatno
  VrtTerasaParkirišče
 • Priključki
  ElektrikaVodaGreznica
 • Ogrevanje
  OljePlin
 • Luksuz
  Lep razgledBližina naraveMirna lokacijaBazenZelo sončno

Kaj je v bližini

Avtobusna postaja:0.5 km / 6 min
Pošta:5 km / 31 min
Bankomat:5 km / 39 min
Šola:5 km / 30 min
Bolnišnica/zdravstveni dom:5,5 km / 33 min
Trgovina:5 km / 38 min