Prodaja

Notranjsko - kraška - Cerknica - Rakov Škocjan

Poslovni prostor · Hotel · 720 m2 · 1960

1.045.000 €

Splošno

 • Transakcija: Prodaja
 • Vrsta nepremičnine: Poslovni prostor
 • Tip nepremičnine: Hotel
 • Velikost (bruto): 720 m2
 • Parcela: 4460 m2
 • Zgrajeno: 1960
 • Adaptacija: 2002
 • Stanje: Obnovljeno
 • Regija: Notranjsko - kraška
 • Občina: Cerknica
 • Šifra: PPP1483

Opis

RESNIČNO IZJEMNO REDKA priložnost!

Hotel stoji v krajinskem parku Rakov Škocjan kjer ni več mogoče postavljati konkurenčnih objektov, monopol pri nudenju gostinskih in nastanitvenih dejavnosti. 

https://www.notranjski-park.si/narava/naravne-znamenitosti/rakov-skocjan

V parku so izjemne in neponovljive naravne znamenitosti, mali in veliko most, jame ipd., skozi park teče reka Rak v kateri je mogoče tudi kopanje. Območje je znano tudi po zdravilnem vplivu na ljudi, ki je kombinacija narave, gozda, reke in gozdnih energij.

Objekt-hotel stoji na prostrani jasi v centru parka, ima veliko parkirišče, tudi za avtobuse. Na drugi strani je jasa z šotorom, ki omogoča oživanje gostov na prostem tudi ob bolj deževnem vremenu. Prostor je izjemno primeren za večje družbe, poroke, tečaje, delavnice, srečanja ipd.

Objekt je zasnovan kot hotel z restavracijo in prenočišči. Ima 14 ločenih sob v nadstropju, opremljenih s kopalnicami in wc-ji, skupno najmanj 32 ležišč, možnost dodatnih ležišč. V pritličju je vhod, recepcija, bar, ter dva ločena prostora za obedovanje s skupno kapaciteto 100 pogrinjkov. Na zunaji terasi je mogoče urediti še večje število miz za poletno obedovanje v naravi.

V pritličju je urejena še kuhinja, prostor za dostavo, sanitarije za goste. Objekt je v celoti podkleten. V kleti je savna, prostor za internet-delovni prostor (ki je v fazi spreminjanja v hostel nastanitev), sanitarije za goste in zaposlene, garderoba, več skladišč, pralnica, likalnica, tehnični prostor za kurilnico in za lastno vodno črpalko (objekt ima lastno vodno zajetje). Objekt ima lastno malo čistilno napravo. Internet je preko kabelske povezave in brezžične satelitske povezave.

Objekt je bil leta 2002 detaljno in kvalitetno obnovljen. Je v obratovanju in v sezoni popolnoma zaseden. Imajo tudi pavšalne goste velike ljubitelje narave in energije tamkajšnjega okolja, ki najamejo sobe tudi pozimi za daljše obdobje. Za obratovanje je potrebno imeti v nizki sezoni 4 ljudi, v visoki sezoni 7 ljudi.

Na jasi ob hotelu stroji zidan objekt z letno kuhinjo, ki pa trenutno ni v uporabi. V okolici objekta so bili v 60-ih letih že postavljeni glamping objekti (5 hišic), ki pa so jih zaradi dotrajanosti ob obnovi hotela odstranili.

Hotel z restavracijo ustvarja lep donos, v sezoni imajo v restavraciji veliko zunanjih gostov. 

Lepa priložnost za podjetnika, ki ve kaj pomeni ekskluzivnost-monopol na določenem področju. Lokacija zarad svoje enkratnosti ponuja ogromno možnosti za razvoj, zdajšnji lastnik zaradi svoje starosti (70 let) ni veliko vlagal v trženje in promocijo ter v promoviranje mogočih dejavnosti. Hotel z utečenim poslom se prodaja izključno zaradi upokojitve lastnika.

Pogoj prodajalca je, da kupec plača 2% davek na promet nepremičnin. Nepremičnina je v EKSKLUZIVNI prodaji pri agenciji zato stranke opozarjamoo naj na objekt nikakor ne hodijo nenapovedane in brez spremstva agencije ter naj ne vznemirajo gostov, zaposlenih ali lastnika, prodaja-nakup nepremičnine brez agencije ni mogoča.

 

 

 

 

 

Lastnosti

 • Dodatno
  TerasaParkiriščeVrtKletAtrij
 • Priključki
  ElektrikaVodaČistilna napravaKabelski priklj.Greznica
 • Ogrevanje
  OljeCK
 • Luksuz
  Lep razgledBližina naraveZelo sončnoMirna lokacijaKlimaSavna

Kaj je v bližini

Avtobusna postaja:4.1 km / 52 min
Pošta:4.7 km / 1 hour 0 min
Bankomat:4.7 km / 1 hour 0 min
Šola:5.2 km / 1 hour 7 min