Prodaja

Notranjsko - kraška - Postojna - Prestranek

Parcela · Zazidljiva · 784.08 m2

31.360 €

Splošno

  • Transakcija: Prodaja
  • Vrsta nepremičnine: Parcela
  • Tip nepremičnine: Zazidljiva
  • Parcela: 784.08 m2
  • Šifra: PZ00086TG

Opis

Parcele se nahajajo na južno orientiranem pobočju z blagim naklonom in prelepim razgledom na gore, ki obdajajo Postojnsko kotlino (Javorniki, Trojica, Snežnik, Nanos). Parcele so oddaljene cca 300 m od ceste Postojna-Pivka in ležijo na robu naselja novih hiš ob železnici. Na južnem delu mejijo na kmetijska zemljišča, preko katerih se jim odpira razgled preko travnikov, na zahodu mejijo na novo naselje, na vzhodu pa na železnico.

Trgovina, črpalka in avtobusna postaja so oddaljeni dober kilometer, šola, vrtec, pošta, zdravnik in železniška postaja pa dva kilometra. Izvoz avtoceste Ljubljana-Postojna je oddaljen 5 km.

Za parcele je že sprejet OPPN, ki omogoča gradnjo stavb s pritličjem in mansardo ali 1. nadstropjem. Občina Postojna planira v naslednjih letih izgradnjo komunalnih priključkov in ceste. V izmerah parcel je že vključen delež v skupni dovozni cesti v kateri bo potekala vsa komunalna infrastruktura. Sosednje parcele na katerih že stojijo hiše so se prodale za 70 EUR/m2, cena te parcele je samo 40 EUR/m2. Za parcele je že narejena geološka študija, ki glede na kraški teren potrjuje stabilna tla za gradnjo. Gradnja hiše bo mogoča takoj, ko Občina Postojna dokonča napeljavo komunalnih priključkov in ceste. V račun lahko z našim doplačilom vzamemo stanovanje v okolici ali na morju.

Pogoj prodajalca za prodajo je, da kupec prevzame plačilo 2% davka na promet nepremičnin, vse ostale stroške prenosa lastništva krije prodajalec.

Lastnosti

Kaj je v bližini

Šola:1.2 km / 15 min
Bolnišnica/zdravstveni dom:7.0 km / 1 hour 27 min
Avtobusna postaja:0.6 km / 7 min
Pekarna:4.4 km / 54 min
Pošta:1.3 km / 16 min
Bankomat:1.3 km / 16 min