DUTOVLJE, NA ROBU VASI

Velikost: 132 m2

Posredovanje: Prodaja

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

EI: Ni podatka

 

Regija: J. Primorska

Upravna enota: Sežana

Naselje: Dutovlje

Šifra: HP182


Cena: 194.000,00 EUR
132 m², samostojna, zgrajena l. 1854, 500 m² zemljišča, prodamo. Cena: 194.000,00 EUR
Dodaten opis

Kraška domačija s kamnitim glavnim vhodom na dvorišče, ki omogoča obilo zasebnosti in obenem tudi razgled proti odprti južni strani na robu vasi. Dvorišče povezuje staro kamnito hišo z vinskim hramom v izmeri 96 m² x 2 etaži, ločen gospodarki objekt v izmeru 57 m² x 2 etaži, ki je že delno obnovljen in južni del vrta, kjer je mogoče urediti zelenjavni vrt, park ali postaviti bazen. Na dvorišču je lepa in še uporabna štirna-vodnjak. 

Glavna hiša ima v pritličju vinski hram, ki ima ločen vhod je pa tudi povezan s stanovanjem, hodnik s stopniščem, kuhinjo z jedilnico, dnevno sobo in kopalnico z wc-jem. V nadstropju so tri sobe. Del hiše (ena soba zgoraj in spodaj) je bil pred cca 80 leti dozidan in je slabo povezan z glavno hišo, vidne so večje razpoke. Mansarda je bila dozidana v 60-tih letih in je neizdelana. Hiša je potrebna popolne sanacije, dodzidani del bi bilo najbolje porušiti in s tem izgubiti en prostor, pridobili bi pa še lepši vrt. Druga stavba v kateri je bila včasih štala in senik je že delno obnovljena ima zamenjano streho, novo medetažno ploščo, napeljano elektriko, delno izdelano notranjost, delno zamenjana okna. Lastnik je v objektu želel urediti prostore za druženje, letno kuhinjo, dodten prostor v nadstropju, večji dnevnobivalni prostor in še en večji prostor-spalnice v nadstropju.

Posest je primerna za kupca, ki bi rad obnovil domačijo po lastnih željah, ki ceni pozicijo na robu vasi, zasebnost in pridih starega Krasa.

 


Kontakt
Prodajalec: Nepremičnine LAND d.o.o.
Naslov: Novi trg 9, 6230 POSTOJNA
GSM: 051/833-300
Email: info@land.si

Vaše povpraševanje